diumenge, 21 de març de 2010

No tenen RES A DIR, Tots per Sant Feliu.

Amb sorpresa llegeixo la publicació que, amb el títol de Nova Era, ha repartit per la ciutat el Grup Municipal de Tots per Sant Feliu.

Res a dir de la presentació, ni del format. Ni tant sols res a dir si fos una pamflet intern dirigit seguidors d’aquest grup i que servis per a auto justificar, encara que amb mitges veritats, la seva fugida del Govern Municipal.

Però quan es fa ús de la mentida mediàtica com eina argumental, sí que és necessari dir quelcom perquè, com a mínim, la cortina de fum que volen utilitzar per a amagar la seva decisió s’escampi i surti a la llum la realitat.

Haig de dir que durant quasi tres anys he estat conscient de que els fins ara companys i companya de viatge tenien certa, o molta, fixació amb la meva gestió. Per la esquena, mai a la cara, he estat en el punt de mira de les seves insidies i mentides i han impulsat veritables campanyes de desprestigi contra la meva persona i el meu entorn. Però com sempre he pensat de que si parlen a les meves esquenes és que jo vaig per davant, això hem preocupava relativament.

És cert, soc taxatiu i resolutiu en les decisions i això, amb seguretat, incomoda, encara que s’ha de reconèixer, i ells ho han fet, que quan qualsevol Regidor o Regidora s’ha vist incapaç de solucionar un problema, per incapacitat, covardia o por, sempre ha sigut el Regidor de Règim Intern, de Seguretat, d’Atenció a la Ciutadania i ara també d’Hisenda, el que ha hagut de treure’ls-hi les castanyes del foc. Reconec que també m’he equivocat, crec que no gaires vegades, però que ningú s’oblidi de que qui no s’equivoca és el que no fa res.

I també és cert que la meva visió de l’Ajuntament és global. No crec en els compartiments estancs i sí en la transversalitat de totes les àrees de gestió, perquè entenc que la maquinària municipal ha de ser una i ha de funcionar amb total sincronització.

I estic convençut de que és necessari que els gestors polítics tinguin la mateixa visió, si no convertim l’Ajuntament en un Regne de Taifes que difícilment respondrà amb eficàcia a les expectatives dels ciutadans i ciutadanes. Malauradament, com a fet contrastat, això és el que pretenien els fins fa dos mesos regidors delegats de Tots per Sant Feliu. Ells eren els alcaldes i únics responsables de les seves Regidories, i ningú podia discutir les seves decisions, encara que ells sí podien qüestionar les de la resta.
Aquest sí va ser el veritable inici de les diferències i no la falsa afirmació del meu auto nomenament com a membre de la Junta de Govern Local. Curiosament, la proposta va partir del Sr. Pere Ararà, Regidor d’Hisenda de Tots per Sant Feliu que entenia que a la Junta de Govern Local havia de ser el Regidor d’Hisenda o/i el de Personal. I ell mateix va decidir que ho havia de ser el de Personal, per una qüestió de dedicació.

En el que fa referència a la contractació del Cap de la Brigada, desprès de que al juny del 2009 es prengués la decisió de crear una nova Àrea de Manteniment de la Ciutat, va ser el Sr. Xargay, Regidor de Tots per Sant Feliu, el primer que, amb bon criteri, va apuntar la necessitat de donar recolzament al responsable de la nova àrea, perquè no hi havia Cap de Brigada.
Va ser al mes de desembre quan, per indicació i consell dels tècnics de l’Ajuntament, es decideix buscar una persona responsable que respongués a les necessitats que la ciutat necessita de la pròpia Brigada Municipal. Dit i fet. És busca, es troba i es contracta. I haig de dir que, de manera contrastada i satisfactòria, hem encertat.

El discurs de que això implicaria deixar al carrer a 20 treballadors és absolutament fals. El pressupost 2010, elaborat per l'actual Equip de Govern, amb la seva Relació de Llocs de Treball, consolida la plaça de Cap de la Brigada i la dels altres 20 treballadors i treballadores.

I no puc deixar passar per alt l’afirmació egocentrista del lideratge dels grans projectes de ciutat per part de Tots per Sant Feliu.

Quins són aquests grans projectes dels quer el líder de Tots per Sant Feliu, Sr. Motas, dubta de la capacitat de l’actual Equip de Govern, específicament del PSC, de tirar endavant i que ells han liderat?.

El Museu Thyssen? El Tinglado del Port? La nova Escola Bressol? L’Escola Ardenya? L’Assil? L’Escola de Música? El Pla de Barris? Els nous cicles formatius? El 50è. Aniversari de la Porta Ferrada? La certificació de Qualitat de l’Ajuntament? Cap d’aquests grans projectes ha estat mai liderat per Tots per Sant Feliu.

La remodelació del Mercat, sí, encara que l’equip de Govern actual ha sigut capaç de millorar l’antic plec de condicions que es va deixar sobre la taula fa dos mesos.

La pregunta hauria de ser diferent. Sense el PSC, Esquerra Republicana i Iniciativa Verds, seria capaç Tots per Sant Feliu de tirar endavant aquests projectes que ells no han liderat?

Com diu la cançó de Fitto i los Fittipaldi, “Nada que decir”, Tots per Sant Feliu no te res a dir, i utilitzen la demagògia pamfletista com una espècie de píndola de la auto justificació, pensant que “por la boca vive el pez”, com diu també una cançó d’aquest grup musical, sense pensar que, segons el refrany és per la boca per on mort el peix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada