dilluns, 22 de febrer de 2010

Legítim abandonament, argumetació ilegítima

Diuen que al Carnaval tot s’hi val, i suposo que, aprofitant aquestes dates, alguns han volgut emmascarar-se i sortir a la palestra amb mitges veritats, per no dir mentides, i disfressar la realitat amb justificacions que ratllen l’absurd, fàcilment detectables si un les escolta amb cert interès.

Des del dia 2 l’actual Equip de Govern Municipal de Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en la diana d’acusacions infundades per part dels Regidors de Tots X Sant Feliu que, en una acte legítim, però al meu entendre, totalment injustificat, van decidir abandonar la seva responsabilitat de govern,
Entenent que els guixolencs i guixolenques mereixen ser protagonistes pel fet de viure en una ciutat envejable i no per un espectacle polític basat en els “dimes i diretes”, l’Alcalde i el seu Equip de Govern han optat per no entrar a la controvèrsia barroera i donar prioritat als grans projectes de present i futur, obviant insults i provocacions que durant aquests últims dies s’han portat a terme.

Però avui, escoltant les declaracions fetes pel líder de Tots, no hem puc estar de posar de manifest de manera personal, únicament personal, algunes de les seves greus contradiccions que falten a la veritat.

Sembla que el Grup de Tots X Sf hagi liderat els grans i petits projectes de ciutat i que ara, que han optat per abandonar el Govern Municipal, aquests tenen el perill de quedar-se aturats. Fins i tot, i de manera literal, dubten de la capacitat personal dels Regidors de Govern.

Això és un insult per a la vàlua i capacitat dels Regidors, i també una falsedat manifesta (només cal mirar les delegacions dels regidors per a saber a on està el lideratge dels projectes); però el més important que es tradueix d’aquesta afirmació és l’endogàmica visió global de ciutat que tenen i que es circumscriu exclusivament a la responsabilitat de Govern que portaven personalment. Moltes vegades hem sentit allò de que “aquesta és la meva àrea i ni l’alcalde pot entrar a discutir el que faig” (sic)

I com a prova de falta de visió global només cal analitzar l’afirmació que avui es repetia.”Si s’aprova el pressupost faltant un Regidor de Tots X SF votarem en contra perquè és un acta de covardia” (sic).

A ningú se l’hi escapa que el pressupost municipal és una eina de treball imprescindible i seria una falta de responsabilitat de Govern aturar-lo perquè un Regidor de Tots X SF hagi pres la decisió de dimitir. Haig de dir que la proposta feta avui al líder de Tots X SF, com a la resta de grups municipals, no ha sigut enviar un fred esborrany de pressupost com afirma, sinó analitzar aquesta mateixa setmana el projecte de pressupost que ha fet l’Equip de Govern i, si és possible, consensuar-ho.

Possiblement molesti que el Pressupost Municipal s’hagi elaborat quan el lideratge polític del mateix ja no està en mans d’un dimissionari Regidor de Tots (del que mai posaré en dubta la seva capacitat sinò la complexitat pressupostària) i sí en mans d’un Regidor de l’actual Equip de Govern. Encara que sigui del PSC.

Com informació, no ha hagut discrepàncies a l’hora d’elaborar el pressupost, com no sigui una diferència de criteri en quan a les partides econòmiques que havien de patir un major grau de contenció. L’actual Equip de Govern sempre ha donat prioritat a tot allò que incideix en la qualitat de vida i el benestar social dels guixolencs i guixolenques.

Ni tant sols el personal, que sembla sigui la gota que ha fet vessar el got, ha estat un tema discrepant, com no sigui el fet de que l’actual Equip de Govern ha defensat el criteri de mantenir els llocs de treball, contrari a la postura que defensava enviar a un grapat de treballadors al carrer, en contra de l’opinió i dels mecanismes que plantejava el Responsable de Personal, regidor de l’actual Equip de Govern, encara que sigui del PSC.

Val a dir que en projecte pressupostari tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament mantenen els seu lloc de treball.

I per últim, pobre excusa la de la contractació d’un encarregat de la Brigada.

L’organització municipal necessita una Brigada de Manteniment de la Ciutat que respongui, de manera eficaç i diligent a les demandes que contínuament fan els ciutadans i ciutadanes. Per això estem impulsant la formació i la polivalència dels seus integrants. Amb això hem estat d’acord tots els grups municipals al Govern d’ara i d’abans.

La Brigada necessita un encarregat que organitzi les feines a realitzar. Amb això hem estat d’acord tots els grups municipals al Govern d’ara i d’abans.

I ara, perquè econòmicament estava sustentat, podíem contractar un professional amb experiència per portar el control que la Brigada necessita. . Amb això hem estat d’acord tots els grups municipals al Govern d’ara, menys els de Tots X SF, que no han volgut consensuar el tema, sinó únicament imposar la seva posició (5 de 15). Ni tant sols han volgut sentir res de la promoció interna del personal de la Brigada, defensada pels Regidors de Personal i de la pròpia Brigada amb el suport de la resta del Govern Municipal actual i que ara, paradoxalment, els Regidors de Tots X SF addueixen com argument de trencament.

Seran altres, no aquests, els motius de trencament, però els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols no mereixem es legitimi una decisió amb una falta a la veritat com argument

Per a evitar comentaris i elucubracions malintencionades, tot està documentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada