dissabte, 30 de gener de 2010

Prostituir la democràcia

Quan el proppassat dia 28 de gener, es va presentar un moció per a realitzar una consulta popular per a la Independència de Catalunya, des del Grup Municipal Socialista ja erem conscients de que la decisió del Ple Municipal de Sant Feliu de Guíxols seria donar-li recolzament, i des del convenciment de que el respecte a les decisions de la majoria és el que fa que la democràcia sigui una realitat, hauríem d’assumir una legítima “derrota” aritmètica.

Possiblement, amb l’únic objectiu de no entrar en cap debat ni controvèrsia, el més fàcil hagués estat fer una pirueta electoralista i votar a favor de la moció amb l’argumentari simplista del “sí però” al que alguns polítics ens tenen acostumats, però aquesta postura hagués estat una incoherència manifesta amb la nostra concepció d’una Catalunya federalista, amb la nostra determinació de defensar l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i referendat per la majoria de catalans i catalanes i trair, a més a més, a tots aquells que, a les urnes, ens han donat el seu recolzament.

Paradoxalment, aquells que reivindiquen la realització d’aquesta consulta popular sota el principi de la cultura democràtica de Catalunya no van tenir més recurs de resposta per a contrarestar la postura defensada respectuosament pel portaveu socialista que el menyspreu i l’insult personal i col•lectiu, és a dir, la falta de respecta a una opinió diferent a la d’ells o, el que és el mateix, la renúncia implícita i explícita a la pluralitat de pensament i a la diversitat d’opcions, valors irrenunciables per a tots aquells que hem lluitat per a aconseguir un règim de llibertats i eradicar de l’horitzó el totalitarisme basat en aquella democràcia orgànica (que alguns confonien amb la d’òrgans) que, durant molts anys aquest país va patir.
Sincerament, em fan por certes actituds endogàmiques d’auto orgull ideològic que tenen el convenciment que el seu plantejament és l’únic legítim, condemnant al no coincident a la cove dels covards (paraula utilitzada literalment durant el decurs de l’esmentat Ple Municipal) o al sac dels actuants amb falta de criteri o llibertat, com també es va insinuar. Això és utilitzar el sistema democràtic per a benefici propi i dubtar d’ell quan les postures no són monolítiques. Com deia un amic meu, això és prostituir la democràcia.

Per el Grup Municipal Socialista de Sant Feliu de Guíxols, els ciutadans i ciutadanes que vagin a votar estaran exercint la seva llibertat de participar i mereixeran el mateix respecte que aquells que optin per a no fer-ho. Que no hi hagi cap dubta.

3 comentaris:

 1. El 30 de gener, el dia que els teus retallen els drets dels treballadors,demanant la jubilació als 67 anys ,i intentant convèncer de que la caixa de les pensions perillen. Tu que cobres com a sindicalista (tot i que no en fas i em feria vergonya ser de la UGT i pensar que en tenen un que cobra i no fa res) et dediques a criticar els que volen la democràcia? Quina falsetat!Volem veure escrit en el teu blog , l'opinió que et mereix la idea d'allargar la jubilació , penses com PSOE o com els sindicats? Quin dilema.

  ResponElimina
 2. Benvolgut anònim, aquest sindicalista que fa de sindicalista i que dedica a la seva tasca sindical moltes més hores que les que dedica un treballador normal amb horari delimitat, ja va manifestar fa molt de temps la seva postura envers l’edat de jubilació i que, amb seguretat, traslladaré mitjançant un post en aquest blog, al qual vostè tindrà l’oportunitat de comentar, espero que en aquest cas donant la cara i en referència al tema.
  Cal recordar que aquest debat no és nou, i que aquest sindicalista que fa de sindicalista i que dedica a la seva tasca sindical moltes més hores que les que dedica un treballador normal amb horari delimitat, ha lluitat i continuarà fent-lo, perquè l’edat de jubilació no s’allargui, sinó tot el contrari.
  Possiblement, per la manera de escriure, serà la seva militància la que li generarà algun problema, Però tranquil, que aquest sindicalista que fa de sindicalista i que dedica a la seva tasca sindical moltes més hores que les que dedica un treballador normal amb horari delimitat, es posa a la seva disposició per a donar-li els arguments necessaris per evitar-li entrar en discrepàncies amb vostè mateix.

  ResponElimina
 3. Té collons el tiu, molt cha cha cha, pero no respón. No eren els deu teu partit que deien
  que els immigrants pagarien les nostres pensions? Potser el que passa que entre els prejubilats de la banca, caixes, TVE, telefonica, Seat, diputats.... i també sindicalistes que no serveixen per res, la cosa no dona per més i la resta ens fan treballar més per pagar a tos aquests " pajaros".

  ResponElimina