dissabte, 2 de gener de 2010

Precipitació en Seguretat viària?


Sempre m’han agradat les crítiques a la meva feina. Fins i tot aquelles que no es poden considerar com a constructives, tenen elements que em fan treure conclusions per a millorar les meves actuacions.

L’últim dia de l’any vaig rebre la recriminació escrita d’un ciutadà criticant la meva gestió al capdavant la Policia Local de Sant Feliu fent evident, de manera documentada i gràfica, que no s’imposen prou sancions de trànsit per eradicar les infraccions dels conductors i conductores que aparquen els seus vehicles als nous passos de vianants i damunt de les voreres.

I reconec quer té raó. La “pacificació” de la ciutat fent-la més amable per als vianants ha comportat un canvi físic substancial en el sistema circulatori de la ciutat, que s’ha de traduir en una modificació profunda de les males inèrcies que tenen els que utilitzen el vehicle privat com a mitjà de transport prioritari.

Possiblement, amb l’ànim de complir amb els objectius i endreçar allò que no ho estava prou, s’han precipitat alguna de les accions i no s’han valorat prou alguns elements que també poden tenir incidència en alguna de les decisions.
Hem posat en marxa, com m’apuntava aquest ciutadà al seu escrit, el Pla de Mobilitat de la nostra ciutat fent, entre altres actuacions, més passos de vianants, allà on no hi havia, i fent voreres més amples que permeten gaudir millor de la ciutat anant a peu. Però, alhora, això ha comportat que els cotxes aparcats a on ara hi ha el nou pas de vianants o els que ho estaven al carrer a on s’ha eixamplant la vorera, no tenen una alternativa per fer-ho.

Si en això afegim que durant un any, i aprofitant el Pla E denominat FEIL, hem tirat endavant infinitat d’obres al carrer, produint infinitat de talls circulatoris i viaris que han dificultat el normal flux de moviment, ens trobem en una situació complicada que ha posat a prova la paciència dels ciutadans i ciutadanes, portin l’etiqueta de conductor o la de vianant.

Desprès d’un any, les obres s’han acabat; tenim un Pla de Seguretat Viària i hem aprofitat aquest temps per a fer accions pedagògiques i de conscienciació que, com he posat de manifest en diferents articles, posts i intervencions públiques, són la meva aposta personal per a aconseguir un equilibri efectiu entre els conductors i els vianants.

I és a partir d’ara, sense deixar que la precipitació sigui la protagonista de les nostres actuacions i sense oblidar que s’han d’oferir alternatives que donin resposta a totes les inquietuds i a tots el interessos, el moment de començar a aplicar les mesures punitives adients.

Amb la flexibilitat i tolerància que fruit de la visió global que ha de tenir, i té, la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, podríem dir que s’han acabat les moratòries per a tots aquells que no tenen clar el concepte de convivència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada