diumenge, 3 de gener de 2010

Les grans empreses surten de la UVI


Avui llegia amb a la premsa que “els beneficis surten de la UVI” i que els resultats empresarials de les companyies dels Ibex 35 tenen com a previsió al 2010 un creixement del 5,52 %, i al 2011 aquest índex puja fins a un ges menyspreable 16,47 %.

No hi ha dubta que això és una bona notícia i que la sortida de la crisi ja no és la utopia que alguns, amb d’interès de arrelar el descrèdit polític a casa de l’adversari, han intentat també que arreli aquest sentiment en el conjunt de la ciutadania.

A la llista i han empreses de tot tipus, des de multinacionals de la construcció a les de la energia, passant per metal•lúrgiques, comunicacions i transport. És a dir, tot l’espectre productiu del país sense deixar de banda les entitats financeres, que alguna d’elles situa els seus beneficis al 2011 al voltant del 28%.

Per fi, qui ens ha fet entrar en una situació de crisi anuncia el fi de la mateixa, encara que a mig termini segons les seves valoracions, i a un molt llarg termini per els treballadors i treballadores que durant més d’un any continuaran patint situacions de precarietat i atur.

Vull pesar que, encara que sigui per egoisme del seu propi negoci, les entitats bancàries variaran substancialment els seus mecanismes de funcionament dedicant, a partir d’ara i a manera d’inversió, gran part d’aquests beneficis que anuncien a aplicar mecanismes per a reactivar l’economia, facilitant els crèdits al consum que necessiten empreses i particulars per a sortir dels ratis de morositat que ells mateixos provoquen i controlen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada