diumenge, 20 de desembre de 2009

Com evitar un accident de Trànsit


Quan em van oferir la possibilitat de que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols organitzés una conferència sobre “Com evitar un Accident de Trànsit” que oferiria el caporals dels Mossos d’Esquadra Miquel Bort, no vaig dubtar ni un moment.

La meva resposta afirmativa no va ser tan sols perquè feia uns dies que el treballador de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Adolfo Rubiano, hagués perdut la vida en un accident per l’acció irresponsable i negligent d’un conductor; la meva decisió es va basar, sobre tot, en el meu convenciment de que la sinistralitat a la carretera no es pot combatre efectivament només amb la punibilitat, les sancions i els càstigs imposats als infractors, sinó amb la conscienciació dels conductors actuals i els que ho seran en el futur.

I, en aquest cas, no seria de rebut desaprofitar l’oportunitat de que en Miquel Bort ens fes partícips de les seves experiències professionals i personals en aquest camp. I la veritat és que no ens va decebre.

De manera amena ens va fe entrar en el món del trànsit, i amb imatges, vídeos, narracions i anècdotes de successos viscuts en primera persona, va aconseguir que la trentena de persones que ens vam trobar a la Sala de Plens de l’Ajuntament el proppassat dia 16, prenguéssim consciència de les conseqüències, normalment greus, que comporta obviar les recomanacions per a conduir de manera sensata.

Quasi dues hores en les que van tenir protagonisme el cinturó de seguretat, la utilització del mòbil quan es condueix, l’estat de les rodes del vehicle, la climatologia, l’estat de les carreteres o la somnolència, entre d’altres, sense oblidar, lògicament, el casc, el alcohol i les drogues.

Aquesta conferència va ratificar la meva opinió de que hem de continuar treballant per a despertar el sentit comú i de responsabilitat dels conductors, ampliant les iniciatives d’educació viària dirigides, en primer lloc, als joves.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada