dissabte, 12 de setembre de 2009

Rotundament NO A LA GUERRA, però sense agressivitat

Espectacle vergonyós, al meu entendre, el que es va produir l’altre dia al Parc de la Ciutadella de Barcelona quan un grup de ciutadans i ciutadanes van voler boicotejar l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

El poble català ha fet visible de manera massiva, i continuarà fent-lo, el seu posicionament envers els conflictes bèl·lics, demostrant la màxima solidaritat amb el feble però, condemnant qualsevol acció violenta, independentment de qui la porti a terme.

Per això em pregunto si era el lloc, el moment i, sobre tot, la manera més adient per a manifestar el rebuig a la guerra i el suport al poble palestí?

I si és de rebut que haguéssim convidat a casa nostra a la cantant Noa per a insultar-la fent-la responsable de l’enfrontament entre israelians i palestins?

Rotundament la resposta és NO. El rebuig a la guerra s'ha de demostrar sense agressivitat.

Crec en el dret del poble palestí a viure en un estat independent, el mateix dret que te Israel però amb l’obligació afegida d’impulsar-ho, però també estic convençut que aquest objectiu no s’aconseguirà si tots dos pobles no tenen respecte i troben l’equilibri a les expectatives i drets de l’altre.

Com deia Erasmo de Rotterdam, “la pau més desavantatjosa és millor que la guerra més justa”.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada