diumenge, 6 de setembre de 2009

Prostitució. Un debat amb conclusions urgents


Malauradament, ha sigut necessari que una televisió privada emetés el lamentable espectacle que s’està produint al centre de Barcelona perquè s’enceti un debat, espero que seriós, sobre el problema de la prostitució actual al carrer.

És cert que aquesta activitat comercial del sexe no és pot considerar com un fenomen nou i sorprenent, ja que recordem que per alguna cosa està qualificada com la “professió més antiga del món”; i també és cert que a les ciutats aquest intercanvi de sexe per diners estava localitzat a indrets molt determinats.

Per exemple, el Raval de Barcelona sempre ha sigut el Barrio Chino que, com a altres ciutats, és el lloc a on es concentren la major part dels prostíbuls (en molts casos, com a Barcelona o València, per la seva proximitat a la zona portuària), o a Madrid el carrer Montera que, a prop de la Porta del Sol, s’ha convertit en el centre intermodal d’aquest negoci.

Per això, amb independència de l’opinió que cadascú tingui sobre aquesta activitat, crec que el debat no es pot centrar en prostitució sí o prostitució no. La discussió, s’ha de centrar en les mesures de regulació i control que s’han d’aplicar amb urgència.

En aquest moment, possiblement per la situació actual econòmica i social que estem patint a nivell mundial, en el negoci del sexe incideixen factors que encara fan aflorar més la visió sòrdida que es pot tenir d’aquesta activitat i que ens porten, a lo millor de manera injusta, a satanitzar i posar a la mateixa alçada a la denominada professional i a la que, per qüestions de recursos o il·legalitat, ha optat per fer del sexe una activitat delictiva, com està succeint a Barcelona.

Desconec si la solució passa per ubicar a tota aquestes persones en llocs determinats i aïllats com apunten alguns (no ho crec), o si l’Administració hauria de facilitar ubicacions i locals tancats a on es pogués fer aquest intercanvi comercial (tampoc ho crec). el que sí tinc clar és que la prostitució mereix una atenció immediata de control normatiu i sanitari, i que el primer pas ha de eradicar aquest negoci del carrer, penalitzant totes les accions i interessos que giren al seu voltant, prostitutes, proxenetes i usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada