diumenge, 27 de setembre de 2009

Incoherència?


Sí, Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en una d’aquelles poblacions a on el Consistori dona suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya que es va portar a terme a Arenys de Munt.

El Ple Municipal, de manera democràtica, va recolzar la moció presentada per CiU, juntament amb els regidors d’ERC, Iniciativa i una majoria de Tots per Sant Feliu. Res a discutir, legítim el resultat i legítimes les postures però, coherents?

Abans de prendre aquesta decisió, el mateix Ple, per unanimitat, va aprovar un altra moció presentada pel PSC, a favor de l’Estatut de Catalunya referendat pels catalans i catalanes el 18 de juny de 2006, recordant al Govern espanyol que te l’obligació de defensar una llei que va ser recolzada pel propi Congrés dels Diputats i instant al PP i al Tribunal Constitucional a respectar la voluntat legítima dels ciutadans de Catalunya.

De res van servir els arguments adduïts pel PSC visualitzant la incoherència que representa posar-se al costat de l’Estatut i, alhora, dir que no val perquè volem la independència.
Quina credibilitat podem tenir davant la resta d’institucions a les que estem exigint respecte a l’Estatut si els hi diem, a rengló seguit que no el volem?

Donant suport institucional a aquestes consultes no vinculants, no estem generant frustracions i desconfiança?

No estem fent el joc a aquells que, per interessos partidistes, volen prostituir els sistema democràtic per a guanyar un espai polític que electoralment està en discussió?

De totes maneres, en un tema que entenc delicat i respectant totes les postures i assumint la decisió de la majoria representativa, encara que pensi que incoherent, exigir que aquesta decisió i posada en escena tingui en compte totes les sensibilitats. Fer-ho d’un altra manera és provocar una fractura en la pròpia cohesió social que Catalunya no es pot permetre el luxe de patir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada