diumenge, 6 de setembre de 2009

Espiell Ganxó, he aprés la lliçó


Esperava, amb interès, l’entrada que es publiqués al bloc l’Espiell Ganxó i haig de reconèixer que no m’ha decebut.

Com sempre, han sigut prou curosos per a tractar el desenvolupament de l’últim Ple Municipal amb tota l’objectivitat possible, la qual cosa fa honor al seu objectiu de sensibilitzar als ciutadans amb tot lo relacionat amb Sant Feliu de Guíxols.

Ho reconec i, per la part que em toca, demano disculpes. Ens hem oblidat de que el Ple Municipal és l’òrgan sobirà de presa de decisions dels ciutadans de la nostra ciutat, i l’hem convertit en l’escenari a on els partits polítics amb representació escenifiquen les seves propostes electoralistes.

Però, malauradament, no ho fem posant de manifest alternatives serioses i coherents a les propostes del que tenim endavant, la qual cosa faria valorar realment les opcions presents i futures, sinó que manifestem les nostres argumentacions basant-les en desqualificacions personals o col·lectives per a menysprear el que proposa el “contrari”, oblidant-nos de que les conclusions i decisions que prenem incideixen directament en la vida de tots els guixolencs i guixolenques, amb independència de la seva afinitat política.

Hem d’aprendre. Som polítics locals, no professionals, i les nostres aspiracions han d’acabar a la ciutat, més enllà de les sigles del partit polític que ha avalat la nostra candidatura, i no hem d’oblidar que tots som part intrínseca de la ciutadania, al mateix nivell però, amb més projecció, protagonisme i responsabilitat decisòria que els 22000 habitants de Sant Feliu,

Sense que sigui justificatiu s’ha d’entendre, això sí, que de vegades és difícil no caure en la provacions malintencionades que es llencen amb el clar objectiu de crear una cortina de fum que impedeixi la visualització dels temes importants.

Sincerament, espero que tots i totes haguem après la lliçó. Gràcies Espiell Ganxó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada