dissabte, 1 d’agost de 2009

Multes i ordenances

L’altre dia, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aprovava un conveni amb el que la gestió de les sancions per el incompliment de les ordenances municipals de convivència i civisme, de circulació, i de càrrega i descàrrega la portés a terme el Consell Comarcal del Baix Empordà.

No es tracta d’una decisió gratuïta ni arbitrària, sinó de la conseqüència lògica per a lluitar contra la impunitat amb que actuen aquells que gaudeixen vulnerant, reiteradament, aquestes normes mínimes de bon veïnatge, amb una efectivitat que, per raons estructurals com succeeix a la majoria de municipis similars al nostre, no es pot assegurar

Quan ara fa sis mesos, en el Ple Ordinari del mes de gener defensava l’ordenança municipal de convivència afirmava, convençut, que la llibertat d’un acaba quan comença la de l’altre, i que era necessari marcar les regles del joc per a garantir el respecte a les llibertats bàsiques entre els ciutadans i ciutadanes.

Personalment, mai m’ha agradat que m’obliguin a fer allò que ja sé que, per civisme, ja estic obligat a fer. Crec que cadascú ha de saber quins són els seus deures, de la mateixa manera que ha de conèixer els seus drets però, malauradament, en la societat pul·lulen personatges que, de manera conscient, s’obliden de les obligacions i creuen que la seva voluntat són els únics drets que s’han de tenir en compte.

I són aquests els que patiran una gestió realment eficaç de les sancions, fins que aprenguin quines són les seves obligacions vers la resta de ciutadans i ciutadanes.
.
Perquè l’objectiu d’aquesta decisió és la prevenció de la infracció i no la recaptació com algú, de manera malintencionada vol insinuar, ja que, com vaig afirmar, si al final d’un exercici no entrés ni un euro a les arques municipals per aquest concepte, hauríem aconseguit l’èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada