dijous, 13 d’agost de 2009

Ivan el Terrible

A la sortida els comentaris eren d’elogi.

Composició musical, excel·lent!

Els músics, magnífics!
El director, magistral!

Les veus del cor i dels solistes, boníssimes!

El narrador, en rus, correcte!

Aquestes lloances provenien d’entesos en la matèria alsortir del Espai Port del Festival de la Porta Ferrada, i estic content de que hagi agradat el muntatge però, amb la llibertat que em dono per a manifestar en aquest blog les meves reflexions, i reconeixen la meva ignorància en aquest tipus de manifestacions artístiques, haig de dir que la interpretació d’Ivan el Terrible, a càrrec del Cor i Orquestra de Sant Petersburg, no va ser del meu gust. No vaig entendre res!

Vaig estar més pendent de la projecció del film Ivan el Terrible de Sergei Einstein que de la música de Sergei Prokofiev, de la nombrosa orquestra o de la cinquantena de cantants.

Però la pel·lícula, SUBLIME! Al marge de l’argument mediatitzat per un control exhaustiu per part de la censura execrable d’un estat dictatorial en mans de Stalin, una obra mestre de la captació d’expressions dels actors per part del director.

Vaig anar a gaudir d’una nit musical i vaig sortir elogiant un gran film.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada