diumenge, 2 d’agost de 2009

Els pregoners de la Festa Major


Fins fa poc, els pregons de les festes majors s’havien convertit en un acte comercial a on tenien cabuda, i eren contractats, aquells personatges populars que dedicaven el temps d’estiu a fer “bolos” a canvi d’un preu determinat.

Era indiferent si tenien molt o poc a veure amb la ciutat que els contractava. El que realment tenia valor era l’índex de popularitat mediàtic que tenia el “pregoner”.

Així han hagut festes a on el pregó, com tret de sortida d’un dels esdeveniments més importants per a qualsevol població, han sigut veritables “nyaps” que no han reflectit, ni de lluny, el veritable esperit que representa la inici d’una Festa Major i no han servit tampoc per encoratjar a la participació al conjunt de ciutadans i ciutadanes.

Fa dos anys que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha optat, crec que encertadament, a que el pregó de la Festa Major el faci algun personatge o entitat de casa, perquè si algú està legitimat a convidar a propis i estranys a participar de la nostra festiva joia i alegria, amb sinceritat i sense mediatitzacions econòmiques, és algú de dins.

L’any passat els Quercus, amb en Llibori al capdavant, ens va fer vibrar amb el seu sentit d’humor àcid, desenfadat i sense embuts, amb crítiques a tot i a tots, però des del coneixement profund d’un Sant Feliu que només pot tenir qui realment ha viscut i viu en i la ciutat.

I aquest any 2009 hem gaudit amb la Colla Gegantera que, per ser ambaixadors de la nostra ciutat a tota Catalunya portant el nom de Sant Feliu amb els gegants i capgrossos arreu del nostre territori, te tota l’autoritat per a fer les crítiques que cregui convenient, de la mateixa manera que la te per a obrir les portes del Sant Feliu de festes a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada