dissabte, 15 d’agost de 2009

Adéu a un magnífic professional


A primera hora del matí el Cap de la Policia em comunicava la terrible noticia de que l’Adolf, un jove agent de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, havia perdut la vida en un accident de trànsit quan anava a incorporar-se al seu servei diari.

Segur que, com sempre, es dirigia a complir amb la seva tasca amb la força que pot tenir un jove agent policial compromès amb els ciutadans i ciutadanes, convençut de la importància de la seva feina i amb la il·lusió de tenir molt a prop la consolidació dels seus projectes personals i professionals.

Però una “presumpte” mala praxis de responsabilitat viària ha segat la vida, injustament, d’aquest jove de 33 anys, i ha provocat un dolor intens a familiars i amics, no pal·liable per moltes sinceres mostres de solidaritat que els hi puguem traslladar.

He pogut compartir la impotència i incredulitat i, perquè no dir-ho?, la indignació continguda i no exterioritzada de tots els seus companys i companyes de la Policia Local que, malgrat el moment, amb llàgrimes als ulls i dol en el cor, han hagut de sortir al carrer a complir amb la seva feina.

No hi havia corporativisme en aquest sentiment col·lectiu que planejava sobre la totalitat de la plantilla de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, sinó que era la manifestació espontània del reconeixement a la persona que dia a dia, servei a servei, ha demostrat la seva vàlua com company i com magnífic professional.
(Publicat al Diari de Girona - 16/8/2009)

2 comentaris:

  1. Al cel sigui. Ha marxat massa d'hora. Quan la vida que es perd és la d'un jove, el dolor és doble. Amb tot el que l'hi quedava per viure. Una vida truncada. Familia, amics i companys tocats al cor. El meu condol i com mormalment es diu, la vida segueix. Doncs que segueixi aconseguint que, accidents com aquest, no es repeteixin. Actuacions més dures pels infractors de trànsit. Un accident no és voluntàri, sinò no seria accident, però en hi ha, com aquest, que podrien ser evitats. Ànims als companys de la policia local i que la seva feina, algún cop mal entesa, doni aviat el seu fruit. Siguem tots més responsables i més cívics.

    ResponElimina