diumenge, 12 de juliol de 2009

Port de Barcelona, Port de Tarragona o Autoritat Portuària Catalana?


Fa quasi vint anys, des de la meva responsabilitat sindical, vaig verbalitzar públicament que, per raons de rendibilitat i supervivència, els dos ports d’interès general de Catalunya, Barcelona i Tarragona, haurien de cercar mecanismes de complementarietat estratègica, tant comercial com operativa, i algú em va tractar de temerari i, fins i tot, d’alarmista.

Plantejava també que, aprofitant un hinterland (àrea d’influència) cada cop més solapat per la millora d’infraestructures, l’objectiu hauria de ser crear un front portuari que ens permetés, realment, aprofitat tot el potencial de competitivitat que tenen les instal·lacions portuàries del nostre litoral.

El Sr. Jordi Valls, President de l’Autoritat Portuària de Barcelona, afirmava en una entrevista al Dossier Econòmic del Punt, i molt encertadament, que les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona, per una qüestió de competitivitat global, han d’acabar fusionant-se, tot i seguint l’exemple d’altres ports europeus.

Crec que aquest és el camí, però alhora hem pregunto si no hem esperat massa per contemplar el que ara és una necessitat a curt/mig termini.

Durant molts anys els ports han estat supeditats a una política portuària estatal amb moltes indefinicions, marcada per prioritats polítiques i de supeditació a grans holdings empresarials, deixant en un segon termini els interessos marcats per la seva realitat territorial, social i econòmica.

Però si bé és cert que aquesta política portuària general és competència de l’Estat a través del Ente Público Puertos del Estado, la responsabilitat de marcar estratègies comercials correspon a cada port, i tal i com s’ha demostrat, els ports catalans han tingut prou empenta com per a adequar-se a la demanda i a les exigències del mercat, mantenint-se en els primer llocs del rànking portuari.

Sense preses, alhora que sense pauses però,.sense perdre la identitat dels ports de, Tarragona i Barcelona, l’aposta hauria de ser consolidar una Autoritat Portuària Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada