dijous, 9 de juliol de 2009

Els ñus


És una curiositat, però fent zapping pels canals que emeten documentals de natura, vaig sentir parlar dels ñus, i em va venir a la memòria l’afirmació d’un company que comparava físicament la seva cap amb aquesta bèstia.

Aquesta curiositat m’ha portat a cercar a internet, no només la similitud física, que és certa, sinó també la semblança en el seu comportament quotidià..

Doncs bé, l’origen de les espècies d’en Darwin encerta, i en aquest cas existeix una més que coincidència en el comportament d’aquesta persona amb el del Connochaetes, que així es denomina científicament.

Físicament, els ñus tenen un aspecte amb poca gràcia que recorda a un estrany creuament entre vaca i antílop, amb crins llargues i cua de cavall. Tenen barbes que pengen des del coll, poca barbeta, i potes llargues i afilades.

Socialment, són antílops que es reuneixen en grups de femelles amb les seves cries o joves i que s’aprofiten d’altres animals per a descobrir els seus depredadors.

Companya, vas encertar, ja no m’agraden tant els ñus. (personalitzats)

1 comentari:

  1. En una era on el copyright és un valor protegit, no fos cas que algú sentís ferit el seu domini de propietat intel•lectual, voldria deixar constància de que la imposició de nom és del llavors xicot i ara marit de la companya. A cadascú el que és seu.

    ResponElimina