dilluns, 13 de juliol de 2009

El protagonisme de l’acord de finançament

Després de molts mesos de sentir parlar de finançament, per fi ja tenim un pacte que deixa a Catalunya molt a prop de la justa reivindicació econòmica que mantenia des del 2001, data en la que CiU va subscriure el pitjor acord financer per als nostres interessos.

Molt mesos de contactes entre Governs però, sobre tot, massa protagonisme per part dels diferents partits i líders polítics que han volgut capitalitzar, durant aquest temps, la marxa de les negociacions, participessin o no en les mateixes.

Uns, entenent que la tasca fiscalitzadora de l’acció de Govern, des de l’oposició, es tradueix en posar pals a les rodes a qualsevol actuació, anteposant interessos partidistes als del país que, suposadament, defensen

D’altres, creient que la defensa del seu programàtic nacionalisme espanyol ha de passar, ineludiblement, per la condemna sistemàtica de tot allò que reivindica Catalunya encara que, de manera incoherent, acceptin la millora del finançament autonòmic que s’ha acordat. Com diu la vice-presidenta del Govern, “Toma el dinero y corre

I d’altres, fent visible que el seu valor en la denominada aritmètica parlamentària, és un arma de xantatge permanent.

Arriba el moment de les medalles i de marcar paquet. Recordo que només el PSC tenia confiança en el resultat de l’acord, però segur que els que han intentat boicotejar o mediatitzar les negociacions i que ara manifesten les seves crítiques, no dubtaran en suavitzar la seva postura intransigent atribuint-se algun mèrit.

Però només serà necessari utilitzar l’hemeroteca per a fer les valoracions pertinents i col·locar a cadascú en el seu lloc i aquells que dubtaven de la capacitat de compromís infrangible del President Montilla hauran de reconèixer el seu error d’apreciació perquè, fins i tot, amb el resultat beneficiós per a totes les comunitats autònomes d’aquesta negociació liderada pel Govern català, es constata el paper rellevant i protagonista de Catalunya en el conjunt de l’Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada