dissabte, 13 de juny de 2009

SOM CULPABLES


Sort del crit de l’empresari gironí!. Mai m’hagués adonat de que els culpables de la complicada situació econòmica i social actual som els treballadors i treballadores.

Ara és el moment de fer un acte de contrició i reconèixer les nostres culpes.

És cert.

Som culpables de la crisi que patim. Hem sigut els treballadors i treballadores els que hem aconseguit que en època de bonança els empresaris hagin fet el gran negoci sense pensar en el futur.

Som culpables d’haver lluitat contra la precarietat, incentivant col·lateralment, una major despesa en consum.

Som culpables de defensar l’estabilitat laboral i la plena ocupació, aconseguint que la venda de diners hagi sigut un negoci rodó.

I, si a més a més som treballadors i treballadores de l’Administració Pública, som culpables d’haver passat oposicions i proves d’accés, i gaudir de pujades salarials sempre per sota del IPC.

És l’hora de la penitència.

Hem de renunciar al nostre salari, compartir així les pèrdues i exigir als polítics ajudes fiscals i econòmiques a les empreses.

Hem d’acceptar, sense límits ni restriccions la millor flexibilitat del mercat aboral que respongui a les necessitats de l’empresari. Ni pensar en condicions ni negociacions.!

Hem de fomentar l’acomiadament lliure, com a mesura d’inestabilitat.

I hem de ser aquiescents amb qualsevol mesura pràctica o reivindicativa que plantegin els empresaris per a aconseguir aplicar la seva particular “cultura del treball”.

No érem conscients de la nostra responsabilitat però ara, amb aquests crits, sí que constatem la irresponsabilitat de l’empresari gironí que, fugin del seu reconeixement de culpa, amb les seves propostes fa inviable la necessària complicitat i conjunció d’interessos entre tots agents socials per a sortir d’aquest pou.

(Article publicat al Diari de Girona - Economia i Empresa 13/6/2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada