divendres, 26 de juny de 2009

Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. BONA SALUT


Sempre he defensat que el termòmetre que indiqui l’eficàcia d’un cos policial no ha de marcar la quantitat de detencions ni de gestions que permetin posar a disposició judicial a un delinqüent.

El veritable èxit policial radica en un índex difícil de mesurar, però alhora, desitjablement constatable, la capacitat d’evitar que es produeixin delictes.

Per això quan, per la meva responsabilitat com a Regidor de Governació, m’arriben els resums diaris d’actuacions amb poques incidències, puc reiterar la meva afirmació de que la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols fa la tasca de prevenció que reclama la població.

Inversió, temps, reorganització i vèncer el corporativisme immobilista que, en un cos uniformat amb condicions laborals particulars és molt fàcil que arreli, han sigut alguns dels elements que s’han hagut de tenir en compte amb l’objectiu d’aconseguir una necessària revitalització professional que, desprès d’una època grisa, el ciutadà de Sant Feliu reclamava.

Perquè és el ciutadà, al cap i a la fi, qui ha de percebre que la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols gaudeix de bona salut, i que es recupera, a marxes forçades, d’una situació que impedia l’obligatòria simbiosi que ha d’existir entre la població i el seu cos policia.

És cert que un canvi de model provoca reticències, fins i tot, posicions d’ancoratge i resistència, però cal sentir la l’acceptació ciutadana envers la nova manera de fer i, per què no?, envers la nova actitud positivista dels professionals.

Proximitat, coneixença, actitud i complicitat. Això és que ha recuperat la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Sense estridències mediàtiques ni innecessàries notícies de primera plana. Amb la feina diària dels vocacionals agents antics i dels il·lusionats agents de nova fornada, recolzada per una nova organització que, mal que pesi a alguns està donant els resultats que els ciutadans desitgen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada