dilluns, 22 de juny de 2009

Es simple curiositat

Hem pregunto com afrontaran les properes eleccions municipals tots aquells polítics i partits que, sense cap tipus de rubor, han qüestionat els drets dels immigrants, condemnant-los a l’ostracisme democràtic?

Ara que un decret del president Zapatero, desenvolupant un dret constitucional de participació, dona veu alhora que deures ciutadans a aquells treballadors i treballadores originaris d’altres latituds a escollir els representants als Ajuntaments, com Administració més propera, quins arguments utilitzaran per a guanyar el recolzament electoral aquells que han estat satanitzant a l’immigrant de manera sistemàtica?

Mal que pesi a aquests que han basat el seu discurs polític en el sectarisme xenòfob per a aconseguir vots, l’escenari és diferent, i ara aquells que fins ara gaudien del “privilegi de ser ciutadans de segona”, veuen esperançats cóm el seu estatus social es comença a equiparar al de la resta, i la seves decisions tindran un pes específic a les urnes.

310000 nous votants a Catalunya (24000 a Girona) és una xifra prou important de vots que, traduïts a alcaldes i regidors, poden fer variar el mapa representatiu de manera substancial en algunes poblacions, un factor gens menyspreable que haurà d’incidir en el desenvolupant de noves estratègies electorals.

És legítim que cadascú vengui els seu producte (programa electoral) com vulgui, però lo mínim que se li pot exigir a un partit polític que aspira a portar a terme els seus posicionaments és coherència en el discurs i, en aquest cas, serà curiós sentir com alguns que advocaven per expulsions i expatriacions sistemàtiques de tots aquells que no havien nascut a casa nostra, intenten argumentar la defensa del votant “no autòcton”.

Molt hauran de treballar i molta imaginació hauran de fer servir els responsables de les campanyes polítiques d’aquests partits del, fins ara, més ranci espectre “carpetovetònic” per a traslladar un canvi de principis ideològics al nou electorat. Serà curiós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada