dissabte, 2 de maig de 2009

Pressupostos 2009


La necessitat obliga, i el pressupost de Sant Feliu de Guíxols no queda al marge d’aquesta situació que ha fet de la contenció sigui l’element protagonista a tenir en compte a l’hora de dimensionar, econòmicament, la despesa municipal per al 2009.

Ha sigut necessari trobar l’equilibri entre tres factors que, a priori, semblen de difícil, sinó impossible, convivència.

  • Una ja constatada davallada d’ingressos en impostos de construcció i un previsible augment de la morositat.

  • La creixent demanda de serveis socials, a causa de l’increment de la precarietat econòmica i social originada per la crisi.

  • L’objectiu que, malgrat la situació, la ciutat no entri en una espiral d’estancament en la seva dinamització econòmica, social i cultural actual i futura.

Ha sigut necessari fer un exercici d’imaginació per a arribar al punt d’inflexió a on es puguin trobar aquests elements, i que es traduís en l’elaboració d’uns pressupostos més que correctes i que, a més a més, sense embús, val a dir que mantenen l’equilibri d’un Govern quatripartit. (això, com a mínim, ratifica que l’objectiu de l’equip de Govern es la ciutat i no la rendibilitat electoral, com s’havia “patit” en legislatures anteriors).

Les importants inversions en la millora d’infraestructures, complementant l’aportació del Fons Estatal (Zapaterazo), acompanyen, per exemple, l’inici de la construcció d’una nova Escola Bressol, les obres del Mercat Municipal, el Museu Thyssen o, fins i tot, l’avenç en la modernització de l’estructura interna i organitzativa municipal envers l’atenció al ciutadà.

Però de la mateixa manera que puc dir que aquests no son un pressupostos merament polítics, puc afirmar que els polítics no haguéssim pogut arribar a fer aquests pressupostos sense el concurs decisiu dels professionals de l’organització municipal, que ha sabut conjugar les directrius polítiques amb les polítiques econòmiques per les que han de vetllar.

I en aquest sentit, des de la més curosa asèpsia que hem permet escriure, a manera de reflexió,en aquest bloc personal, vull reconèixer, sense menysprear la resta d’aportacions tècniques, el paper decisiu, resolutiu i de lideratge de la Intervenció Municipal en l’elaboració dels pressupostos, cercant i trobant solucions imaginatives a les propostes i objectius que, moltes vegades sense el coneixement tècnic suficient, plantegem els responsables polítics del moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada