diumenge, 17 de maig de 2009

Peix blau ganxó


El dijous 14 de maig vaig assistir a la presentació de la campanya gastronòmica “Peix Blau Ganxó” a la carpa que l’Ajuntament va instal·lar al Port de Sant Feliu.

Sent ara temps de peix blau seria absurd no aprofitar que les sardines, els seitons, la tonyina, els verats, els sorells o els bonítols estan en el seu millor moment de qualitat, i fer un àpat més enllà dels plats de degustació que ens van oferir els restaurants ganxons el dia inaugural.

Aquells seitons empanats, el carpaccio de tonyina, el cocktail de cava del peix blau, l’stick tàrtar, la coca amb anxoves o els fideus amb verat, entre altres “delicatessen”, eren prou temptadores com per a no sucumbir al repte, malgrat que fossin al voltant de les 12 del migdia. Prou tard per a esmorzar i massa aviat per dinar i, fins i tot, per a fer l’aperitiu.

Per això, sense menysprear els plats ni l’hora, que no va ser impediment per a gaudir de tots i cadascun dels plats, vaig decidir que al dia següent, aprofitant un sopar programat amb uns amics de Girona, donaria bona nota d’un dels menús en un dels restaurants de la nostra ciutat, adherits a la campanya.

El Bahia va ser l’escolli’t per a que el divendres ens delitessin amb un magnífic carpaccio de tonyina, una amanida amb verat en escabetx, un suquet fet amb una picada d’ametlles, tot regat amb un bon vi blanc a la temperatura correcte.

Però no es pot deixar de tastar el peix blau amb seva, ni l’arròs amb sardines, ni la crema de sardines, ni el stick d’anxoves, etc. per això recomano visitar, durant el temps que duri la campanya del “Peix Blau Ganxó” els 8 restaurants que lideren aquest projecte gastronòmic. Jo ho faré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada