dijous, 21 de maig de 2009

Des de la modèstia: lliçó a CIU de Sant Feliu de Guíxols

Sempre he defensat en l’important paper que te l’oposició en qualsevol forus de representació política, per això crec, i ho defensat públicament, que el partits polítics que no han aconseguit assolir la responsabilitat de govern, no són perdedors d’unes eleccions, sinó que els ciutadans i ciutadanes els han donat confiança perquè actuïn com a fiscalitzadors del Govern.

Per a entendre en què consisteix la fiscalització política, cal conscienciar-se, primer, en la legitimitat del resultat d’unes eleccions i assolir el rol que cadascú ha de jugar: oposició o govern, i en segon lloc, cal assumir que els objectius i la tasca ha realitzar han d’anar encaminats en benefici dels votants i no en detriment de l’adversari en els comicis electorals.

Perquè de la mateixa manera que quan un accepta la responsabilitat de Govern, governa per tothom, quan assoleix la responsabilitat de l’oposició, ha de fiscalitzar per a tothom.

Els Governs prenen decisions i porten a terme actuacions, d’acord amb el seu criteri, i l’oposició ha de determinar, fiscalitzar, si aquestes accions, al seu judici, responen a les necessitats i demandes de la majoria dels votants, aportant alternatives i propostes, de manera pública, si entenen que no són les adients.

Aquesta lleialtat amb els ciutadans i ciutadanes és la que es tradueix desprès en vots i, com inversió de futur, marcarà el paper que cadascú tindrà posteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada