diumenge, 31 de maig de 2009

Beneficiar-se de la crisi

Ja és una greu irresponsabilitat política fer accions sense arguments sòlids que generin alarma social, però entenc més greu generar expectatives amb el clar convenciment de que són un brindis al sol i amb l’únic objectiu de penjar-se una medalla mediàtica, encara que aquesta sigui de paper.

Fer propostes en aquest sentit denota una falta d’escrúpols i de respecta envers les persones que, degut a la complicada situació econòmica que estem patint, es troben en una delicada situació de precarietat social. Com deia en Felipe González, al jugar amb la necessitat dels ciutadans demostren tenir menys sensibilitat que una cloïssa.

Això sí, el paper tot ho aguanta, i és molt fàcil dir allò que un faria si no te la responsabilitat de fer-ho.

Veia amb veritable estupor com l’altre dia un grup polític municipal amb experiència de govern, encara que avui a l’oposició, presentava un parell de dotzenes de mesures per a afrontar la crisi.
Traient les mesures que ja està aplicant l’Ajuntament (ajuts, beques, congelació salarial i indemnitzacions de càrrecs públics, rebaixa pressupostària a favor d’increments econòmics en les partides de benestar i serveis socials, ...) i pels que s’han hagut de fer importants equilibris econòmics perquè la ciutat no pateixi un fre en la seva dinamització, deixa la moció presentada en un grapat de propostes que freguen la irracionalitat.

Unes perquè no són competència municipal i les altres perquè són completament inviables econòmica, legal o socialment i, fins i tot, contraproduents per els ciutadans i ciutadanes que treballen a altres poblacions.

Propostes d’aquest tipus són simple i planerament demagògia electoralista impròpia d’un partit polític que vol ser alternativa de Govern, perquè el que volen no és solucionar la crisi, sinó en beneficiar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada