dilluns, 13 d’abril de 2009

Patxi López, lehendakari, mal que li pesi al PNB


Era d’esperar que durant la celebració de l’Aberri Eguna (dia de la Pàtria Basca) el PNB es continués lamentant profundament de la seva marxa del Govern Basc.

Era lògic pensar que Juan José Ibarretxe, a manera d’un “Calimero” qualsevol, justifiqués la seva expressió de “l’home que sempre plora” (com el qualificava un nen) per a criticar durament el pacte que portarà al company Patxi López a Ajuria Enea.

Haig de reconèixer que el pacte PSOE – PP no m’agrada especialment però, vista l’actitud del nacionalisme basc, crec que Euskadi necessita un canvi urgent de lideratge polític, com a mínim per a que el País Basc recuperi la visió molt més amplia que la merament endogàmica que ha volgut mantenir durant tots aquests anys de Govern el PNB.

Per què es pot criticar durament un acord com aquest, i utilitzar arguments de tots tipus però mai, repeteixo MAI, un dirigent polític que, en diferents fites electorals ha estat recolzat democràticament per les urnes, pot deslegitimar la voluntat sobirana dels ciutadans i ciutadanes menyspreant i no respectant, fins i tot, les regles del joc basades en una aplicable aritmètica parlamentària.

Actitud com la de l’Ibarretxe, idèntiques a les de la denominada “unitat de forces abertzales” son les que donen ales als terroristes d’ETA que, com era previsible, han aprofitat el moment per a sortir a escena i amenaçar amb la violència (no saben fer-ho d’un altre manera), al nou Govern socialista.

Estic convençut que Patxi López donarà una nova injecció d’aire a Euskadi, que trencarà amb els estereotips que el PNB ha volgut projectar, interessadament, durant el seu govern i que ha tergiversat la realitat del País Basc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada