diumenge, 5 d’abril de 2009

No a l'ERO de HUTCHINSON


Més de dos-cents treballadors de l’empresa Hutchinson de Palamós, quasi un 50 % de la plantilla, serà acomiadada si l’Expedient de Regulació d’0cupació (ERO) que ha presentat l’empresa és admès per la Generalitat de Catalunya.

L’excusa no és altre que la maleïda crisi, real, això sí, però que s’està convertint en el paraigües sota el que s’estan amagant molts empresaris per a justificar retallades inicials de plantilles amb l’objectiu final de aplicar la denominada deslocalització.

Hi ha qui pensa que manifestacions com la d’ahir a Palamós, convocada por UGT i CCOO, no tenen sentit ja que la situació econòmica, la crisi, no es pot combatre amb protestes sindicals sinó amb iniciatives impulsades per l’Administració Pública.

Però crec que els treballadors i treballadores han de ser conscients que si el pessimisme, el conformisme i la desídia ens guanya, quan arribi el final d’aquesta nefasta situació, que arribarà, no hi hauran empreses que ens permetin tornar a la normalitat laboral que no és altre que, encara que sembli utòpic , “la plena ocupació”.

L’Administració, el Govern de Catalunya o l’estatal sí que han d’aplicar mesures correctores i consensuades amb tots els agents socials per a lluitar contra la crisi, (des de la UGT ja ens hem posat a disposició del responsables polítics) però la primera ha de ser salvaguardar, en lo possible, que les unitats productives, sobre tot les petites (PIME’s) continuïn creant riquesa en el àmbit territorial de la seva ubicació, no permetent la fugida a altres indrets.

Tinc plena confiança en el Govern de la Generalitat i en la Consellera de Treball Mar Serna (la conec fa molts anys i conec la seva determinació), i quan diu que no permetrà ERO’s no justificats, estic convençut de que ho portarà a terme; però encara i això crec els treballadors i treballadores han de fer sentir la seva veu, manifestant públicament la seva ferma voluntat intolerable contra la mala praxi d’alguns mals empresaris.

Dos-cents onze treballadors no sembla una xifra important comparada amb els milers de treballadors i treballadores de SEAT o NISSAN que es poden trobar en aquesta situació, però la repercussió negativa que pot tenir en una comarca com la nostra una tancada empresarial com la que es preveu a Hutchinson ha de fer que es mobilitzi tot el teixit ecoómic, social i polític del Baix Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada