diumenge, 26 d’abril de 2009

Einstein enfront de la crisi


Si més no, les reflexions del savi Albert Einstein sobre la crisi fan pensar.

Com a mínim ens animen a plantar cara al “calimerisme” en el que alguns, de manera interessada, ens volen fer caure.

No pretenguem que les coses canviïn, si sempre fem el mateix. La crisi és la millor benedicció que pot succeir-li a persones i països, perquè la crisi porta progressos.

La creativitat neix de l’angoixa, de la mateixa manera que el dia neix de la nit obscura. És en la crisi on neix l’inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Qui supera la crisi es supera a sí mateix sense quedar superat.

Qui atribueix a la crisi els seus fracassos i penúries, violenta els seu propi talent i respecte més als problemes que a les solucions.

La veritable crisi és la crisi de l’ incompetència. L’inconvenient de les persones i els països és la mandra per a trobar les sortides i les solucions. Sense crisi no hi ha desafiaments i sense desafiaments la vida és una rutina, una lenta agonia. Sense crisi no hi ha mèrits. És en la crisi a on surt lo millor de cadascun, perquè sense crisi tot vent és carícia.

Parlar de crisi és promoure-la, i callar en la crisi és exaltar el conformisme. En contes d’això, treballem dur. Acabem d’un cop amb l’única crisi amenaçadora, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la. Albert Einstein

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada