diumenge, 19 d’abril de 2009

30 anys de compromís


El 19 d’abril de 1979 es van constituir els primers ajuntaments democràtics després de les eleccions del 3 d’abril del mateix any.

Avui, 30 anys després, els socialistes gironins hem recordat aquesta fita amb un acte al Teatre Jardí de Figueres però, malgrat que una celebració com aquesta hagués pogut ser un simple exercici de melancolia i d’homenatge a tots aquells que van ser protagonistes (reconeixement que s’ha fet de manera sincera i, per què no?, emotiva), hem convertit la celebració en un pas endavant, parlant de futur, amb el treball present, però sense oblidar-se del passat.

Des d’aquell eslògan guixolenc de 1979, “tornar l’ajuntament al poble”, que responia a la consigna general socialista amb el que afrontaven aquesta primera fita electoral “entra amb nosaltres a l’ajuntament” han sigut 22 anys de compromís i progrés en el Govern Local i 8 de lleialtat amb el poble, amb una veritable fiscalització constructiva, com oposició

Aquells companys capitanejats per en Manel Monfort i Josep Vicente que es van proposar, en temps encara difícils com deia l’Isidre Molas, a consolidar la democràcia des del municipalisme, o els anys de l’Antoni Juanals, a on es van gestar molts projectes que avui son realitat, poden admirar avui la seva obra. I nosaltres, aquells que amb el lideratge de l’alcalde Pere Albó continuem somiant en el Sant Feliu de Guíxols del progrés, acceptar el testimoni de responsabilitat que ens han deixat, amb la seguretat de que no els defraudarem.

Perquè tots i totes, tal i com es reflectia avui a l’acte de Figueres, han sigut, i som, “homes i dones que han viscut i han crescut buscant i treballant pel predomini de les llibertat col·lectives, per l’exercici constant de la democràcia. Homes i dones que han sacrificat carreres personals, instants de vida, per a acostar, més i més, l’administració al poble amb el poble, per a fer sentir els espais comuns i col·lectius com la casa de tots, per a convertir els ajuntaments en la casa del poble, la casa de tots, la casa comuna”.

I això son valors irrenunciables reflectits en els diferents lemes que el PSC ha utilitzat durant aquests 30 anys de compromís socialista.

* Entra amb nosaltres a l’ajuntament (1979)
* Perquè guanyi el poble (1983)
* Vota el futur (1987)
* Bona feina (1991)
* Molt més per la Gent (1995)
* Farem més (1999)
* El millor per tu, el millor per tothom (2003)
* Noves idees (2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada