diumenge, 22 de març de 2009

la crisi i els funcionaris

On està la solució per a vèncer aquesta gran epidèmia que estem patint, cridada crisi?

Si fes cas a la majoria de converses que vaig tenir l'oportunitat d'escoltar, acabar amb la crisi està en mans de banquers, govern i funcionaris. I no per aquest ordre precisament.

Els banquers, perquè tenen els diners i l'amaguen, perquè hi ha molts pisos? (conversa de dues senyores de mitjana edat, en l'aeroport de Girona, al·ludint després als funcionaris). Possiblement aquestes senyores s'havien beneficiat d'alguna hipoteca i ì#an encasellar-se en la classe Ninja, tal com definia el profesos Abadia.

El Govern, perquè té la responsabilitat de fer moure el capital i ajudar a les empreses. Ni tant viatge ni secretàries. Que es baixin el sou i ho reparteixin. Igual que els funcionaris? (conversa en el mateix aeroport entre un grup de persones de totes les edats)

Els funcionaris haurien de renunciar a qualsevol millora salarial. Sort tenen amb tenir treball. No peguen ni pal a l'aigua?. Aquesta conversa, entre una parella jove, durant el trajecte entre l'Aeroport i la ciutat de Venècia era, també, la idea que suggeria un col·laborador d'un diari aquest mateix dia.

No se si aquest jove i la seva parella són conscients que els treballadors al servei de l'Administració Pública, tenen un salari marcat i públic, i no precisament elevat.

No sé si aquest jove coneix que per a entrar a formar part d'aquests "privilegiats", han hagut de preparar-se i fer proves d'accés entre molts aspirants.

No sé si aquest jove sap que la pujada salarial dels funcionaris sempre està i ha estat per sota de l'IPC real. I no sé si tots aquests personatges saben que els empleats públics són treballadors, i que han de tenir drets similars a la resta de treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada