divendres, 6 de març de 2009

Inervenció Diada Policia Local Sant Feliu de Guíxols


Sra Baronessa, Sr. Subdelegat del Govern ,Sr. Alcalde, Autoritats, Membres de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, representants d’altres policies locals, dels Mossos d’esquadra, de la Policia Nacional, de la Guardia Civil, dels Bombers, de Protecció Civil, Convidats i convidades. La veritat és que si hagués dit només amics i amigues, ens haguéssim estalviat tot aquest preàmbul. És igual, bon dia, amics i amigues.

Fa un any, en el decurs de la celebració d’aquesta diada, la primera en la que participava com a responsable polític de la policia local, vaig dir que el meu objectiu era que el color blau de l’uniforme de la policia fos sinònim, per els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols, de tranquil·litat, confiança i seguretat.

Volia que es recuperés el necessari i imprescindible vincle natural que ha d’existir entre la policia i la ciutadania.

I algú em va dir que estava boig, que era un objectiu utòpic. Que això era donar un tomb a la policia. És a dir, que era un brindis polític al sol, impossible d’aconseguir.

Doncs bé, per a aquells escèptics ara puc dir, amb satisfacció, que la relació simbiòtica entre guixolencs i policia que ens vérem proposar aconseguir s’està fent realitat. Dia a dia. Actuació rere actuació.

Estic satisfet, és cert, però reconec que encara queda molta feina a fer.
No serà fàcil, cert. No ha sigut, ni ho és, ni ho serà bufar i fer ampolles. Algun cop, fins i tot, ho reconec, he tingut la temptació de claudicar i deixar les coses com estaven.

Però la il·lusió i la professionalitat de la gran majoria de la plantilla estan fent possible que a aquesta organització policial se li estigui donant la volta, en alguns casos, com un mitjó, adequant la seva tasca a les necessitats reals d’aquesta ciutat. I això, realment, encoratja.

Perquè és cert, i tothom ha de reconèixer-ho que han sigut molts els esforços que l’Ajuntament ha hagut de fer, que està fent i que continuarà fent-los perquè aquest cos policial estigui en el lloc que li correspon, d’acord amb el seu compromís de servei amb la societat guicolenca. Això està demostrat i ningú pot negar-ho.

Però per molts recursos econòmics o humans que es destinin o per molts objectius polítics o organitzatius que ens marquem hi ha un factor sense el que seria impossible moure’s. Em refereixo al factor humà.

Perquè és cert que, per exemple, estem adequant les instal·lacions policials. No al nivell que voldríem, haig de dir-ho, però sí al nivell de les possibilitats que la situació actual ens permet fer-ho.

Estem invertint en nou material i nous vehicles de 4 i de dues rodes,amb motor i sense motor, que ens permetrà fer més efectiva la nostra tasca en tot el nostre territori.

Estem augmentant els recursos humans, amb la incorporació de nous agents i comandaments que estan aportant una injecció d’idees noves.

Estem potenciant el legítim dret que tenen tots els treballadors i treballadores a la promoció professional.

Estem elaborant un nou model d’organització més proper al ciutadà. Agents de proximitat, de qualitat ambiental o de zones rurals.

Però tot això que s’ha de traduir en la consolidació d’un nou model policial, del model policial que necessita Sant Feliu, no podria fer-se sense la complicitat dels agents i comandaments que conformen la nostra policia local. De tots vosaltres. I la gran majoria heu demostrat el vostre compromís, la vostra vocació professional.

Heu hagut, ho ser, de vèncer actituds viciades que, moltes vegades, s’han convertit en veritables pals a les rodes.

Heu hagut de convèncer a aquells que pensaven que la policia local de Sant Feliu era una mal que la ciutat havia de patir.

I ara comencem i comenceu, sobre tot, a recollir els fruits.

Mai, estic segur, la policia local de Sant Feliu de Guíxols havia rebut tantes felicitacions públiques per part dels ciutadans i ciutadanes.

Mai, estic segur, l’efectivitat de la policia local de Sant Feliu de Guíxols havia tingut aquests índexs tan elevats d’èxit.

Mai, estic segur, havia existit tanta complicitat entre ciutadans i policia.

Fins i tot, com anècdota, he rebut alguna trucada d’algun veí, més d’una, demanant de que la policia es fes càrrec i fos dipositaria de les claus de casa seva. Fa un temps, això seria impossible d’assimilar.

Però no estem contents. Els responsables polítics de l’ajuntament, és la nostre funció, no tenim prou. I us demano que vosaltres tampoc tingueu prou.

Hem de continuar avançant. Demostrant amb la vostre professionalitat, la vostra vocació i el vostre convenciment de que la vostre tasca es importantíssima per a la convivència de la nostra ciutat, utilitzant, i exigint les eines que necessiteu per desenvolupar amb les màximes garanties la vostre funció. I us asseguro que en l’equip de Govern trobareu tota la complicitat possible. Com fins ara.

Però no puc, ni vull acabar sense reconèixer que aquesta tasca, aquests èxits, aquest canvi de percepció de la ciutadania envers la policia local no hagués estat possible tampoc sense l’íntima col·laboració de tots els altres cossos de policia i de les organitzacions que, en diferents actuacions, han hagut d’actuar colze a colze, tots junts. Mossos d’esquadra, policia nacional, guàrdia civil, bombers, voluntaris de protecció civil, creu roja, policies locals de poblacions properes. A tots ells també el meu agraïment i reconeixement més sincer.

Acabo reiterant la meva felicitació més sincera a la policia local de Sant Feliu de Guíxols en aquesta diada i com sempre, amb orgull, em permeto, per la responsabilitat política que em pertoca i per sentir-me part de vosaltres, fer-me partícip d’aquesta felicitació, encara que només sigui una mica.

Gràcies, felicitacions i endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada