divendres, 13 de març de 2009

Finestreta Única: Una realitat


Qui s’ha de moure és el paper, no el ciutadà”. Aquesta era l’idea, l’eix central al voltant del que ens vérem posar a treballar per a fer realitat uns dels objectius que el PSC de Sant Feliu de Guíxols va plasmar en el seu programa electoral.

Creiem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu havien de tenir les majors facilitats per a que els seus tràmits davant l’administració local, és a dir, l’Ajuntament, fossin el més àgils possible.

Volíem fer realitat aquella figura de la que tothom parla, però que molt poques vegades es fa realitat. La finestreta única.

SAU’s (Serveis d’Atenció als Usuaris), OFIC’s (Oficines d’Informació al Ciutadà, OIC (Oficines d’Informació), .... Barcelona, Mataró, Lloret, Irún,.. Molts noms i moltes ciutats han servit d’exemple per a posar en marxa un servei d’atenció específic per a Sant Feliu.

Moltes hores de formació interna i conscienciació tècnica municipal de que aquest era un servei no agressiu per al funcionament de la maquinària municipal, sinó tot al contrari.

I ara fa sis mesos que la nostra ciutat compta amb l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà). Finestra única que, sota el principi de la transversalitat de serveis, atén tràmits que afecten a totes les àrees municipals.

No puc deixar d’estar content i satisfet. Aquell encàrrec que l’alcalde de Sant Feliu hem va fer ara fa un any i escaig per a que tirés endavant aquest projecte ara és una realitat que, malgrat encara quedi molt per millorar, ja està rebent les felicitacions dels ciutadans i ciutadanes que perceben com un aire nou de funcionalitat està entrant a l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada